top of page

Om Bærumkoret

Bærumkoret er Bærums største blandede kor. Vi har valgt å legge oss på en ‘publikumsvennlig linje’ med musicals, viser, pop, rock og lettere klassisk på repertoaret. Koret består av kvinner og menn med stor aldersspredning.

 

Bærumkoret liker nye musikalske utfordringer og uttrykksmåter og samarbeider gjerne med andre kor, artister og musikere.  I tillegg til den faste og populære julekonserten i Høvik kirke første søndag i advent, holder koret flere større og mindre konserter i løpet av året. I koret finner man en sosial gjeng som trives sammen både på øvelser, fester og turer.

Av musikalske verk koret har fremført kan nevnes: "Messias" i 2018, "Carmina Burana" i 2014 og Duke Ellingtons "Sacred Concert" i 2012 og 2015. 

De fleste medlemmene kommer fra Bærum, men det er også mange fra Asker, samt noen fra Oslo. Medlemstallet har på det meste vært oppe i 75 medlemmer. I dag er det ca 60 aktive sangere i koret.

Høsten 2020 byr på mange utfordringer for Bærumkoret som alle andre kor. Vi har imidlertid gode øvingslokaler i Bekkestua bibliotek som tillater at halve koret kan være tilstede hver gang. Den andre halvparten kan sitte hjemme og få øvingen overført via strømming over internett. De faste øvingene foregår mandager kl.1900.

Kortversjon av Bærumkorets historie:

Koret springer ut fra det tidligere Bærum Arbeiderpartis kor som ble startet av noen sangglade medlemmer av Bærum Arbeiderparti så tidlig som i 1951. Dirigenten den gang het Else Berntsen Aas.

 

Ved utgangen av 70-årene var oppslutningen dårlig, og mange medlemmer sluttet. Men noen ildsjeler ønsket å videreføre koret. De bestemte imidlertid at koret skuklle være partipolitisk nøytralt og ga det navnet Bærumkoret.

Bærumkoret har i sin nåværende form eksistert siden 1980.

 

 

Supert! Melding mottatt. Vi svarer deg så snart vi kan.

Ønsker du å komme i kontakt med Bærumkoret?
 
bottom of page