top of page

Bornholm 2012

Reklame for konserten vår
Reklame for konserten vår

Østelars Kirke. En fantastisk gammel rundkirke med magisk akustikk. Og ikke minst hadde vi fullt hus på en fredag kveld!

press to zoom
Fornøyde sangere
Fornøyde sangere

Konserten var såpass vellykket at vi var ekstra fornøyd med oss selv etterpå.

press to zoom
Fire fornøyde mannsstemmer
Fire fornøyde mannsstemmer

Herrene i koret er ikke bare flinke til synge - de er også veldig hyggelige og ikke minst flotte.

press to zoom
Oppvarmingsøvelser
Oppvarmingsøvelser

Denne dagen hadde vi 2 konserter og da var det klart at vi måtte varme opp stemmene litt ekstra etter frokost.

press to zoom
Sang på røkeriet
Sang på røkeriet

På dette idylliske røkeriet hadde vi en utekonsert der dirigenten hadde store problemer med å holde på notene så de ikke blåste avgårde.

press to zoom
I museumshagen
I museumshagen

Neste konsert var i hagen på museet. Her ble det tatt mye bilder.

press to zoom
Hele Bornholmkoret
Hele Bornholmkoret

Denne gjengen reiste til Bornholm. Bildet er tatt en strålende dag i museets hage.

press to zoom
Og man leide sykler
Og man leide sykler

Bornholm er fantastisk sykkelvennlig. Disse to har vært ute og shoppet på leiesykkel.

press to zoom
På café i hovedstaden
På café i hovedstaden

Vi syklet en mil til hovedstaden gjennom vakker skog. Dansker på søndagstur kunne oppleve å møte et helt syngende kor på sykkel gjennom skogen.

press to zoom
1/1

Årets kortur (2012) gikk til Bornholm. Takket være vekterne som streiket på Gardermoen fikk alle kommet seg opp ekstra tidlig på fredag. Og alle rakk flyet til København med god margin. Her gikk man over til tog til Ystad, og så gikk reisen videre med båt til Rønne. På ferjeleiet i Rønne sto vi og kjedet oss kø for å komme på. Ideen om å være en slags flashmob oppsto der og da og til hele køens overraskelse brøt plutselig en hel flokk ut i sang. Stor jubel fra våre medpassasjer gjorde at det ble en liten konsert av det. Og noen ble så begeistret at de dukket opp på et par av de andre konsertene våre også.

 

Fredag kveld hadde vi konsert rundkirken i Österlars Rundkirke. Til vår store overraskelse var kirken nærmest fullsatt en fredag ettermiddag. Akustikken i kirken var i overkant god, men da vi fikk sunget oss inn i denne fantastiske klangen ble det en skikkelig flott konsert. Og publikum var av det entusiastiske slaget som både ga trampeklapp og hyggelige tilbakemeldinger etterpå.

 

Alkoholrestriksjonene som dirigenten antydet før avreise var snart glemt og det ble en veldig hyggelig kveld for mange av oss. Likevel var det et skjerpet kor som møtte til strekk og oppvarming neste morgen. For nå bar det avsted til et røkeri i nærheten der vi skulle ha utekonsert på formiddagen. Utekonsert er aldri optimalt for kor, men trass i vindkast som feide noter av stativet til dirigenten så gikk det over all forventning. Og kun kort tid etterpå reiste vi til Gudhjem – en pittoresk by med klassiske bindingsverkshus og smale gater. Her fikk man litt tid før det var konsert på et lokalt museum. Ikke like mange publikummere var møtt frem, men til gjengjeld var de entusiastisk medbringende norske flagg og de jublet etter hver sang. Tilogmed naboen som sto ute i hagen og jobbet la ned hagesaksen og ble publikum på den andre siden av hekken. Ettermiddagen ble tilbragt med shopping eller på en uterestaurant i sola med rikelig tilgang på øl og vin. Og som alltid brøt koret ut i sang med jevne mellomrom, noe som førte til at folk stoppet opp på gaten og lyttet og tilogmed jublet til vår sang.

 

På kvelden hadde herrene invitert damene til grillfest på motellet der vi bodde. Og de hadde dekket langbord utenfor leiligheten (ved hjelp av litt «låning» av bord og stoler fra tilstøtende leiligheter). Og selvsagt måtte det synges! Pål – vår kjære dirigent hentet pianoet vårt som var med på turen og dro i gang allsang. Vi koste oss skikkelig hele gjengen, og merkelig nok må naboene også ha gjort det fordi vi fikk INGEN klager enda så mye lyd vi lagde der ute i Bornholmnatten midt på motellområdet.

 

Dagen etter syklet de fleste av oss til hovedstaden Rønne. Det var en super sykkeltur gjennom skogen på flotte sykkelstier. Og vi sang av full hals – «Bremyk-sangen» mens vi ringte med sykkelringeklokkene. I Rønne fant vi en isbar og der koste vi oss i sola med is og drikke.

Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

bottom of page